Aug 8, 2011

Let's make a Toast to Happines at Roppan (Preference's Food & Resto)

"Did you know that the name "ROPPAN" is inspired from Roppangi, the hippiest and most happening place in Tokyo. Taste a bit of Roppangi's euphoria with a bite of our Roppan toast!" I found this written on the Roppan Pejaten Village tissue when I came to this place a few days ago. But what kind of Euphoria?? Let see... 
 

Roppan have two concept, first is similar like fast food, they displayed the toast on the warmer glass so we can see and choose what kind of toast that we wanted then after we order they will warmer the toast. I ordered Ikebanana. Then they have Roppan kitchen, they gave us menu like the others resto. I ordered crispy Kani roll and Chocolate Shake than Bebeh ordered an Orange Shake and Green Nacha or something lah. I forgot the name, hehehe...



Honestly for me, the toast looks is not really tempting. Haha, I dunno know maybe just my perfection but the truth is why I came to this place is because their toast picture on the banner is really tempting. Bener-bener ngeces dhey ngeliat gambarnya, tapi kok ya pas ngeliat aslinya biasa aja, hehe...


But maybe, don't really judge the book from the cover karena ternyata pas dimakan, hmmm.. enyaaakkkk! Rotinya garing, empuk, renyah, halaahh.. Keju, Pisang dan coklatnya pun melted di lidah, ditambah Chocolate Shake yang seger dan maniiisss sekali kayak akuh, hahaha.. Sumpah Chocolate even Orange Shake-nya pun terasa perfect dilidah saya.

 (I lost the photo, sigh...)

Crispy Kani roll datang disaat saya menikmati si Ikebanana ituh dan karena saya ini paling gak tahan ngeliat Sushi langsung aja merelakan roti pisang itu ke bebeh dan langsung menikmati Kani roll sambil berdoa dalam hati semoga saya nggak alergi kepiting, amiinn... Thanks God empat dari lima potong Kani roll saya makan dan tidak ada efek gatal apapun di badan sayah, uhuuuyyy... Perfect! You have to try this roll, Guys! Even that hope they'll also have Salmon and Tuna soon, because we only can find Unagi and Kani roll on this resto. So sad -___-"


Nah, yang dibawah ini pesenannnya si Bebeh, Green apaaa gitu! Mungkin karena nasinya berwarna hijau jadi dinamakan Green .... *something lah :D.

 (I lost the photo, sigh...)

For me, honestly gak ada yang special dari menu nasi ini. Yang sedikit aneh mungkin karena nasinya berwarna hijau dan rasa cabai hijaunya terasa sekali. Tapi that's it! Nggak ada rasa gurih, asin ato apalah gitu. Terasa kurang dilidah saya maupun bebeh. Untungnya Chicken Katsu, Sambal goreng Teri dan Kentang Crispy-nya bisa menghibur hati si Bebeh tapi kok ya tetep aja nggak mantab rasanya. Alhasil dia malah nyesel kenapa nggak mesen Sushi aja?

Okelah kalo begitu, next time ke Roppan lagi dhey nyobain Kani Roll lainnya. Udon-nya sepertinya recommended, Honey Matcha, Vanilla Honey and Ogura Honey Toast juga sepertinya bisa bikin saya nggak bisa tidur dhey, hehehe... *lebay. Oh ya, untuk harga lumayan lah. Untuk beberapa menu yang saya pesan diatas itu sekitar RP. 120.000. So, berminat ke Roppan untuk buka puasa nanti??